SOPHIENHOLM & GALLERI SPECTA

TULIPS

Olie på lærred (130 x 100) x 2 + (130 x 260), aluminium, glas, spionspejl.
Udført til udstillingen “7 up + 13 til bords, En installation”, Sophienholm 2004

Udstillingen blev kurateret af Stig Brøgger og sammensat på den særlige måde, at vi parvist fik anvist hvert sit rum og placering . Malerierne var placeret overfor en delvist hængende installation af Kirstine Vaaben og inddrog i spejlingen rummet på Sophienholm og Kirstine Vaabens installation som midlertidige motiver.

I lighed med teknikken i mit værk VIRTUE MINE HONOUR udført for Nykredit (2003) er malerierne lagt i aluminiums-rammer og overdækket med glas, således at der opstår et ”interaktivt” rum af en vis dybde mellem lærredets overflade og glasset.

Glasplanet er opdelt ved forløb af aluminiumslister, der hér kunne betragtes som en tulipans muterede genmasse, korresponderende med forskelligt udfoldede tulipaner i sin skygge. I TULIP I “knækker” listen præcis dér, hvor en tulipan anes afbilledet på lærredet. Dette danner et uløseligt “blødt punkt” mellem de 2 planer. Afhængigt af synsvinklel og fokus sender de små cirkulære spejle fremmede stjernebilleder ud i rummet og gør afstande og perceptionforløb hos beskueren yderligere flertydig.

 

Malerierne blev vist på separatudstilling TULIPS i Galleri Specta senere på året.

Dorte Dahlin

Kbh. 2004

 

TULIPS. Sophienholm, 2004.

TULIP III før indramning.